Gastronomia - sztuka kulinarna oraz technologia żywności i żywienie człowieka - to dwa kierunki studiów oferowane kandydatom w trwającej rekrutacji śródrocznej przez Wydział Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. O ich charakterystykę poprosiliśmy prof. Jarosława Kowalika - Prodziekana ds. kształcenia.
Z prof. Jarosławem Kowalikiem spotkał się Piotr Szauer. Zapraszamy do wysłuchania rozmowy!
Rekrutacja śródroczna na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie trwa od 29 stycznia do 13 lutego. Absolwenci studiów inżynierskich pierwszego stopnia, którzy chcą kontynuować kształcenie w Kortowie muszą zarejestrować się w systemie IRK. A do wyboru mają 24 kierunki studiów. Oto pełna oferta:
STUDIA STACJONARNE DRUGIEGO STOPNIA
Architektura krajobrazu
Biotechnologia
Budownictwo
Gastronomia – sztuka kulinarna
Geodezja i Kartografia
Geodezja i Kartografia - studia w j. angielskim
Gospodarka Przestrzenna
Informatyka
Inżynieria środowiska
Inżynieria środowiska - studia w j. angielskim
Leśnictwo
Mechanika i budowa maszyn
Mechatronika
Ochrona środowiska
Odnawialne źródła energii
Rolnictwo
Technologia żywności i żywienie człowieka
Technologia żywności i żywienie człowieka - studia w j. angielskim
Zootechnika
STUDIA NIESTACJONARNE DRUGIEGO STOPNIA
Budownictwo
Informatyka
Mechanika i budowa maszyn
Rolnictwo
Zootechnika
Więcej informacji znajdziecie na stronie: rekrutacja.uwm.edu.pl.