Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności, gastronomia - sztuka kulinarna oraz technologia żywności i żywienie człowieka - to trzy kierunki kształcenia oferowane w trwającej rekrutacji przez Wydział Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. A opowiedział nam o nich dr inż. Adam Więk - Prodziekan ds. studenckich.
"Staramy się, aby nasza oferta obejmowała aktualne potrzeby rynku i pracodawców. Nasze trzy kierunki łączy to, że w kształceniu studentów stawiamy na praktyczne zajęcia" - podkreśla Prodziekan ds. studenckich Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie dr inż. Adam Więk.
Posłuchajcie rozmowy Piotra Szauera!
Szczegółowe informacje o trwającej rekrutacji i pełną ofertę kształcenia Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie znajdziecie na stronie: rekrutacja.uwm.edu.pl